« Organizačné mýty: Večný nával vecí | Index | Organizačné mýty: Raz stačí »

Organizačné mýty: Nemám čas určovať priority

Poslané: Streda, júl 11, 2007 o 8:02 AM od RC

Určite ste sa aj sami stretli s veľmi populárnym mýtom "nemám čas určovať priority, ja musím pracovať". Susan odpovedá, že naopak nemáme čas neurčovať priority práve keď je treba veľa pracovať. Zaneprázdnení potrebujeme vedieť že robíme tie skutočne dôležité veci, za čo sme zodpovední a zvážiť svoje pracovné aj mimo-pracovné povinnosti.
Susan navrhuje vymedziť si týždenne čas na pravidelné plánovanie a rekapituláciu toho, čo sa stalo počas týždňa. V jeho rámci doporučuje vytvoriť zoznam vecí, za ktorých splnenie zodpovedáme - takzvaný širší obraz. Mal by obsahovať veci z pracovnej i profesionálnej oblasti. Tento zoznam slúži ako prostriedok overenia, či sa skutočne venujeme tým pravým záležitostiam.

Správne používanie GTD predpokladá týždenné aktualizácie, preto základný prostriedok na prekonanie tohoto mýtu už pravdepodobne máte k dispozícii. Otázka širšieho obrazu (alebo cieľov) je trocha komplikovanejšia a budem sa jej venovať samostatne. David Allen sa jej relatívne poctivo venuje vo svojich seminároch, v knihe sa viac zameriava na "administratívne" oblasti GTD.

Originál článku Productivity & Organizing Myth #3 – I don’t have time to prioritize

« Organizačné mýty: Večný nával vecí | Hore | Organizačné mýty: Raz stačí »