Vitajte na stránkach blogu venovaného osobnému časovému manažmentu a systému GTD. Ak práve premýšlate čo vlastne znamená skratka GTD prosím kliknite sem.

« Na stiahnutie | Index | Tipy&Triky »

Archív Obecné

Softvérové nástroje GTD

Poslané: Utorok, august 26, 2008 o 6:10 PM od RC

Zoznam ďalších softvérových nástrojov vhodných pre GTD môžete nájsť na webe spoločnosti Priacta a na wiki od Jeffa Sandquista. Na Priacte sú k dispozícii aj komentáre k vybraným riešeniam. Oba zdroje Vám poslúžia ak hľadáte vhodnú softvérovú platformu pre GTD odlišnú od RC GTD.

Poslané do Na stiahnutie , Obecné

Organizačné mýty: Každý míting je dôležitý

Poslané: Pondelok, júl 23, 2007 o 11:34 AM od RC

Posledný mýtus sa nás snaží presvedčiť o tom, že sa musíme zúčastniť všetkých mítingov a aktivít ktoré si našli cestu do nášho kalendára. V skutočnosti ale dokážeme byť úspešný v práci a dosiahnuť spokojnosti aj s miernym počtom stretnutí a aktivít.

Zmena: Pondelok, júl 23, 2007 12:49 PM

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Potrebujeme strašne veľa vecí

Poslané: Štvrtok, júl 19, 2007 o 8:47 AM od RC

Ďalší mýtus sa týka predpokladu, že ku kvalitnému životu potrebujeme veľa materiálnych vecí. Susan oponuje. Podľa nej k úspechu v živote a k šťastiu stačí len malé množstvo vecí. Ak používate verziu niektorého z nasledujúcich výrokov, pravdepodobne ste podľahli dnešnému mýtu

Zmena: Štvrtok, júl 19, 2007 8:48 AM

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Zorganizovanie zaberá príliš veľa času

Poslané: Streda, júl 18, 2007 o 8:44 AM od RC

Ak zorganizovanie trvá príliš dlho a tento čas nie je možné produktívne využiť, potom nestojí zato sa o organizovanie ani pokúšať. Príliš veľa práce nato aby sa oplatila. Susan tvrdí, že táto obava nie je správna. Na prvý pohľad sa môže zdať že zorganizovanie je obrovský projekt, ale uisťuje nás, že to dokáže každý. Heslom tohoto prístupu je otázka "Ako je možné zjesť slona? Kúsok po kúsku!"

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Instantné upratovanie a organizácia za pár hodín

Poslané: Utorok, júl 17, 2007 o 8:35 AM od RC

Tento mýtus sa opiera o predpoklad, že zbavenie sa neporiadku a organizovanie zaberie iba moment. Veľké upratovanie nás ale stojí určitý čas - spravidla veľa hodín a niekedy až pár dní. Ak sa neporiadok zbiera pár rokov, je celkom nepravdepodobné že sa ho dokážeme zbaviť za pár hodín.

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: V mojej kope to ľahko nájdem

Poslané: Pondelok, júl 16, 2007 o 8:27 AM od RC

Niekedy sa nám môže zdať, že stohy dokumentov alebo vecí sú zorganizované a ľudia sú v nich schopní rýchlo vyhľadať hocičo, čo práve potrebujú. V skutočnosti to ale spravidla trvá veľmi dlho a často medzitým pre nás hľadaná vec stratí význam. Navyše prehľadávanie stohov dokumentov môže byť veľmi stresujúce.

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Správny plánovací nástroj je všetko čo potrebujem

Poslané: Piatok, júl 13, 2007 o 8:30 AM od RC

Keď získam ten správny nástroj na manažment času, ten správny kalendár alebo iný nástroj, potom sa stanem skutočne produktívnym. To je práve to čo tak celkom v skutočnosti neplatí. Správne nástroje sú predpokladom produktivity, dôležitejšia je ale schopnosť správne ich používať.

Zmena: Piatok, júl 13, 2007 8:31 AM

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Raz stačí

Poslané: Štvrtok, júl 12, 2007 o 8:22 AM od RC

Tento mýtus je založený na predpoklade, že poštu a poznámky stačí spracovať iba jednorázovo. Pritom v realite by sme sa mali obom venovať efektívny počet krát. V niektorých prípadoch by ich mal spracovať asistent a my ich nemali vidieť dokonca vôbec.

Zmena: Štvrtok, júl 12, 2007 8:24 AM

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Nemám čas určovať priority

Poslané: Streda, júl 11, 2007 o 8:02 AM od RC

Určite ste sa aj sami stretli s veľmi populárnym mýtom "nemám čas určovať priority, ja musím pracovať". Susan odpovedá, že naopak nemáme čas neurčovať priority práve keď je treba veľa pracovať. Zaneprázdnení potrebujeme vedieť že robíme tie skutočne dôležité veci, za čo sme zodpovední a zvážiť svoje pracovné aj mimo-pracovné povinnosti.

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Večný nával vecí

Poslané: Pondelok, júl 09, 2007 o 8:18 AM od RC

Ďalší organizačný mýtus sa týka dojmu, že nie je možné zastaviť neustály nával emailov, pošty a vecí na nás. Podľa Susan je ale realita iná a väčšinu pošty a "záležitostí" je možné obmedziť tak, aby neznižovali kvalitu nášho života. Kroky ktoré navrhuje sú proaktívne, o ich funkčnosti je ale bohužiaľ možné trocha pochybovať.

Poslané do Obecné

Organizačné mýty: Ľudia sa rodia organizovaní

Poslané: Nedeľa, júl 08, 2007 o 8:21 AM od RC

V nasledujúcich príspevkoch sa pozrieme na 10 mýtov o produktivite a organizovaní ktoré zverejnila na serveri Lifehack Susan Sabo.

Prvý mýtus znie: Ľudia sa rodia organizovaní

Podľa Susan v realite organizovaní a produktívni ľudia majú skupinu návykov, ktoré ich vedú k tomu aby boli zorganizovaní. Niektorí sa naučia tieto návyky skoro a do veľkej hĺbky, niektorí ich získajú náhodne vďaka okolnostiam počas života. A niektorí sa ich chcú naučiť keď čelia neporiadku.

Zmena: Nedeľa, júl 08, 2007 8:24 AM

Poslané do Obecné

Aktualizácia anglickej RC GTD Tiddly Wiki na verziu 1.2.0

Poslané: Sobota, júl 07, 2007 o 8:04 AM od RC

Anglická verzia RC GTD teraz umožňuje voľné pridávanie podkategórii bez nutnosti manuálnej úpravy a vďaka najnovšej verzii GTDPlugins 1.2.0 podporuje pridávanie činností k projektom z tabuľky činností, ovplyvňovanie zoraďovania činností podľa zoznamu značiek, odlíšenie názvov činností podľa toho či obsahujú ďalšie informácie a okamžité zobrazenie nových kontextov vo voľbe kontextov činnosti bez nutnosti nanovo načítať celú Tiddly Wiki.

Poslané do Obecné

Aktualizácia slovenskej verzie RC GTD Tiddly Wiki

Poslané: Utorok, február 13, 2007 o 3:33 PM od RC

Slovenská verzia RC GTD prešla drobnými opravami a bola doplnená o verziu s kalendárom. Táto aktualizácia opravuje chybu kedy činnosti spojené s aktuálnym projektom zostávali v kontextoch aj potom, čo bol projekt odložený.

Poslané do Obecné

Nová aktualizácia RC GTD Tiddly Wiki

Poslané: Štvrtok, január 25, 2007 o 12:26 PM od RC

Vďaka výbornej pripomienke od Daniela Bairda anglická verzia RC-GTD teraz obsahuje tagglytagging umožňujúci flexibilné členenie kategórií tabuliek. Aktualizovanú verziu si môžete stiahnuť tu.

Zmena: Štvrtok, január 25, 2007 1:14 PM

Poslané do Obecné

Aktualizácia anglickej verzie RC GTD Tiddly Wiki

Poslané: Piatok, január 19, 2007 o 11:41 AM od RC

Dnes prebehla aktualizácia anglickej varianty RC GTD Tiddly Wiki s pomocou novej d3 Tiddly Wiki na verziu 1.1.0. Zároveň bola doplnená o mobilnú verziu s kalendárom. Ak si ju chcete stiahnuť kliknite sem.

Zmena: Piatok, január 19, 2007 11:45 AM

Poslané do Obecné

Zmena grafiky blogu

Poslané: Sobota, január 13, 2007 o 5:13 PM od RC

Dneska prebehla zmena grafiky do trocha viac veselých farieb. Dúfam že sa vám bude páčiť a aspoň trocha uľahčí navigáciu na blogu.

Poslané do Obecné

Aktualizácia 31.10. bola úspešne dokončená

Poslané: Utorok, október 31, 2006 o 3:31 PM od RC

Blog obsahuje úplný návod GTD a modifikovanú TiddlyWiki v slovenskom jazyku. Spočiatku som sa trocha obával o výsledok ale nakoniec všetko dopadlo dobre. Ak by ste na stránkach našli hocaké nezrovnalosti budem vám vďačný za vaše postrehy, poznámky, výhrady, korekcie a názory k návodu aj k TiddlyWiki.

Ak si chcete prečítať návod ku GTD kliknite sem

Ak si chcete stiahnuť RC GTD TiddlyWiki klinite sem

Zmena: Sobota, január 13, 2007 4:13 PM

Poslané do Obecné

GTD Blog

Poslané: Piatok, október 13, 2006 o 3:13 PM od RC
Na tejto adrese sa čoskoro bude nachádzať blog o GTD v slovenskom jazyku. Teším sa na vašu návštevu po 1.11.2006
Zmena: Sobota, január 13, 2007 4:13 PM

Poslané do Obecné

« Na stiahnutie | Hore | Tipy&Triky »